Grunderna
Skapa en bokning, en walk-in- eller gruppbokning

Så här skapar du en ny bokning med hjälp av funktionerna för walk-in och snabbbokning (för grupper av gäster).

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I den här artikeln:

SÅ HÄR GÖR DU EN NY BOKNING

1. Från DASHBOARD har du 2 olika alternativ:

• Alternativ 1: Dubbelklicka på den ruta i rutnätet som motsvarar den önskade tidslucka och det bord du vill boka.

• Alternativ 2: Klicka på symbolen"+" i det övre högra hörnet av skärmen.

Systemet kommer att ge dig 2 alternativ: NY BOKNING eller WALK-IN.

Båda leder dig till skärmen NY RESERVATION .

• Uppdatera DATE och TIME för bokningen.

• Lägg till gästens namn, telefonnummer och e-postadress.

• Om gästen har besökt din restaurang tidigare kan du hitta deras profil genom att skriva in deras namn, mobil eller e-post i SÖK GÄST.

• Lägg till interna eller profilanteckningar till bokningen genom att klicka på plusknappen (+) bredvid sökfältet.

Rulla nedåt för att se fler alternativ:

• Ändra antalet gäster.

• Bokningens varaktighet.

• TURNAROUND tid.

• Ändra det tilldelade BORDet.

• Se och redigera GÄSTNOTEN.

Klicka på SPARA när du är klar.

REDIGERA EN NY BOKNING

1. Dubbelklicka på bokningen.

2. REDIGERA BOKNING:

• Lägg till och redigera PROFILANMÄRKNINGAR.

• Lägg till och redigera interna anteckningar.

• Använd funktionen SENT EMAIL CONFIRMATION och SENT SMS CONFIRMATION.

• Uppdatera bokningens STATUS - avboka eller flytta en gäst till väntelistan.

• För att ändra en boknings status klickar du på STATUS och väljer från rullgardinslistan.

Observera: Alla nya bokningar är guldfärgade i dagsvynDASHBOARD.

När bokningens status har ändrats kommer färgen på bokningen som visas i rutnätet att vara annorlunda. Varje färg anger en annan status.

3. När alla ändringar är gjorda klickar du på SAVE (spara).

ANVÄNDA FUNKTIONEN WALK-IN

1. Från DASHBOARD klickar du på +.

2. Välj NEW WALK-IN.

3. I WALK-IN lägger du till följande:

• GÄSTNAMN

• TID för bokningen

• BORD

• Antal gäster

• Vid behov, lägg till INTERNAL NOTER

4. Klicka på SPARA.

ANVÄNDA SNABBBOKSFUNKTIONEN

1. Från DASHBOARD klickar du på ikonen med en blixt på den.

2. I QUICK BOOK väljer du antalet gäster och tidsschemat.

Obs: Du kommer endast att se bord som har lediga platser för det antal gäster du angett. Till skillnad från Walk-In-funktionen kan du med QUICK BOOK snabbt placera en gäst utan att behöva lägga till extra detaljer.

3. Redigera informationen i NY RESERVATION om det behövs.

Om en gäst har besökt din restaurang tidigare kommer deras profil att dyka upp i sökfältet.

4. Klicka på SPARA.