E-post och SMS-bekräftelser
Skapa e-post och SMS för bekräftelser, påminnelser och avbokningar.
Skapa e-post och SMS för bekräftelser, påminnelser och avbokningar.

Lär dig redigera mallar för e-post och SMS och ändra sändningstider.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I den här artikeln:

REDIGERA OCH UPPDATERA E-POSTMALLAR

1. Från DASHBOARD i ditt partnerkonto klickar du på menyikonen i det övre vänstra hörnet. Välj INSTÄLLNINGAR.

2. Klicka på EMAILS . Välj vilken e-postmall du vill ändra. Klicka på pennan bredvid mallen som du vill redigera.

• För e-postmeddelanden utan erfarenhet:
    Mallen för ditt bekräftelsemail finns under Bokning bekräftad.

• För e-postmeddelanden med upplevelser:
    Din mall för e-postbekräftelse ligger under Bokning bekräftad biljett.

3. Anpassa avsändare och e-post. Lägg till namnet på din restaurang och e-postmeddelandet som meddelandet ska skickas från. Byt språk genom att klicka på rullgardinsmenyn bredvid E-post.

4. Lägg till eller ändra texten i e-postmeddelandet. Ta inte bort eller ändra texten inom parenteserna. Dessa samlar in viktig gästinformation och uppdateras automatiskt.

5. Villkoren som din gäst ska läsa när han eller hon får e-postmeddelandet finns längst ner. Du kan redigera texten, men ta inte bort eller ändra texten inom parenteserna. Dessa samlar in viktig gästinformation och uppdateras automatiskt.

6. Klicka på SPARA.

Gå tillbaka till huvudsidan EMAILS genom att klicka på BACK TO LIST.

Upprepa de här stegen för e-postmeddelanden som du vill skicka till dina gäster.

Observera: Det finns inget alternativ för att skriva egna meddelanden - bara för att anpassa de tillgängliga mallarna.

REDIGERA OCH UPPDATERA SMS-MALLAR

1. Från DASHBOARD klickar du på menyikonen i det övre vänstra hörnet. Välj INSTÄLLNINGAR.

2. Klicka på SMS .

Obs: SMS-mallar har en gräns på 160 tecken så de skickas som ett enda textmeddelande.

Du kan redigera texten, men ta inte bort eller ändra texten inom parenteserna. Dessa samlar in viktig gästinformation och uppdateras automatiskt.

ÄNDRA PÅMINNELSETIDEN FÖR E-POST OCH SMS

1. Från DASHBOARD klickar du på menyikonen i det övre vänstra hörnet. Välj INSTÄLLNINGAR.

2. Klicka på Avancerat. En ny sida öppnas.

3. Bläddra ner till SMS och EMAIL. Välj önskad påminnelsetid i rullgardinsmenyn.

4. Klicka på SAVE (spara).

MALLAR FÖR E-POST OCH SMS

GXM håller gästerna informerade om deras bokningsstatus samtidigt som du kan anpassa dina e-postmeddelanden och SMS. Du kan välja vilka språk som ska användas (du kan välja mer än ett) och olika typer av meddelanden som skickas till dina gäster.

I mallarna nedan får du inte ta bort eller ändra texten inom parenteserna. Dessa samlar in viktig gästinformation och uppdateras automatiskt.

1. Mall för bekräftelse

• E-post:

Hej ##{#{{name}}

HÄR ÄR DIN BEKRÄFTELSE PÅ DIN BOKNING

Bord för ##{{gäster}} på ##{{arrivalDay}}, ##{{arrivalDate}} klockan ##{{arrivalTime}}

Avbokningspolicy

Avbokningar eller ändringar avseende ankomsttid och minskningar av antalet gäster måste ske minst ##{{avbokningsmeddelande}} timmar före den bekräftade ankomsttiden. Vi kan inte garantera din bokning om du inte har några ändringar bekräftade med oss före ankomst.

• SMS:

Hej ##{#{{name}}

Detta är en bekräftelse på din bokning av ett bord för ##{{gäster}} på ##{{arrivalDay}}, ##{#{{arrivalDate}} klockan ##{{arrivalTime}}.

Med vänliga hälsningar,
##{{restaurant.name}}

2. Mall för avbokning

• E-post:

Hej ##{#{{name}}

DIN BOKNING HAR AVBOKATS FÖR EN

bord för ##{#{{gäster}}} på ##{#{{arrivalDay}}, ##{#{{arrivalDate}} vid ##{#{{arrivalTime}}

• SMS:

Hej ##{#{{name}},

Ditt bord för ##{{gäster}} på ##{{arrivalDay}}, ##{{arrivalDate}} klockan ##{{arrivalTime}} har avbokats.

Vi hoppas att vi kan träffa dig en annan gång.

Vänliga hälsningar,
##{{restaurant.name}}

3. Mall för påminnelse

• E-post:

Hej ##{#{{name}},

Detta är en påminnelse om din bokning.

Bord för ##{{gäster}} på ##{{arrivalDay}}, ##{{arrivalDate}} klockan ##{{arrivalTime}}.

Avbokningspolicy

Avbokningar eller ändringar avseende ankomsttid och minskningar av antalet gäster måste ske minst ##{{cancellationNotice}} timmar före den bekräftade ankomsttiden. Vi kan inte garantera din bokning om du inte har några ändringar bekräftade med oss före ankomst.

• SMS:

Hej ##{#{{namn}},

Detta är en påminnelse om din bokning. Bord för ##{{gäster}} på ##{{arrivalDay}}, ##{{arrivalDate}} klockan ##{{arrivalTime}}.

Vänliga hälsningar,
##{{restaurant.name}}