Erfarenheter
Skapa upplevelser för evenemang, förbetalda menyer eller biljetter
Skapa upplevelser för evenemang, förbetalda menyer eller biljetter

Lär dig hur du skapar förbetalda upplevelser och evenemang och uppdaterar befintliga.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I den här artikeln:

SKAPA EN UPPLEVELSE ELLER HÄNDELSE

Viktigt: Innan du börjar ska du se till att Visa upplevelser funktionen är aktiv.

Det krävs två steg för att skapa upplevelser och evenemang:

• Skapa upplevelsen

• Skapa regler för upplevelsen

1. Från DASHBOARD klickar du på menyikonen och sedan på INSTÄLLNINGAR.

2. Klicka på EXPERIENCES och välj sedan ADD EXPERIENCES.

3. Lägg till titel, beskrivning och ladda upp en PDF-meny om det är tillämpligt. Du kan lägga till titel och beskrivning på engelska plus ett annat språk.

4. Fältet Pris är obligatoriskt.

• Om upplevelsen eller evenemanget inte är förskottsbetalt anger du 0 som pris.

• Om du vill visa priset utan att det är förbetalt lägger du till priset i fältet Beskrivning eller Titel.

• Alla belopp över 0 gör upplevelsen eller evenemanget förbetalt.

• Om du vill göra en upplevelse förbetald kontaktar du supporten för att få en bekräftelse. Förbetalda evenemang och upplevelser kräver godkännande av ditt finansiella konto.

5. Om du skapar ett evenemang väljer du Är detta ett evenemang.

6. Om du klickar på Privat tas upplevelsen bort från din bokningssida. Endast gäster med en privat webbadress kan se den.

6. Tryck på SPARA.

Obs: Klicka inte på Aktiv förrän du har skapat reglerna för upplevelsen.

SKAPA REGLER FÖR UPPLEVELSER OCH EVENEMANG

1. Gå till INSTÄLLNINGAR och välj REGLER.

2. Lägg till följande regler:

• Första regeln:

1. Lägg till veckodagar eller datum för evenemanget.

2. Välj upplevelsen ( titeln på ditt evenemang eller din upplevelse).

3. Aktivera onlinebokning.

4. Rulla nedåt och klicka på Aktiv och SPARA.

• Andra regeln:

1. Lägg till samma veckodagar eller datum för evenemanget som i den första regeln.

2. Lägg till de tider som gästerna kan reservera (dvs. 17:00 - 21:00).

3. Välj måltid.

4. Välj upplevelsen.

5. Aktivera onlinebokning .

6. Välj minsta och högsta antal gäster per bokning.

3. FRIVILLIGT: Lägg till Max antal gäster, Max antal bokningar, varaktighet och omloppstid.

4. FRIVILLIGT: Aktivera funktionen No-Show för att kräva att gästerna ska säkra bokningen med ett kreditkort.

• Lägg till avgiften för utebliven ankomst per person.

• Om det är första gången du använder no-show-skydd kontaktar du supporten för bekräftelse.

5. Välj Aktiv och SPARA.

6. Din upplevelse eller ditt evenemang är nu aktiverat!

7. Varje regel måste vara kopplad till en policy. När du skapar ett nytt evenemang måste du skapa en ny policy. Se mer nedan.

Observera: Om du har specifika krav för varje tidsfönster som är tillgängligt att boka (t.ex. varje 30 min kan du bara ta emot 5 gäster), kontakta supporten.

Om du vill att andra upplevelser/regelbundna bokningar ska stängas på dagen för den nytillkomna upplevelsen ska du kontakta support.

SKAPA EN NY POLICY

1. Från INSTÄLLNINGAR klickar du på POLICIES .

2. Välj Lägg till en ny policy. Du måste lägga till startdatum och slutdatum för policyn. Om du är osäker på slutdatumet väljer du ett datum så långt fram i tiden som möjligt.

2. När policyn har lagts till går du till INSTÄLLNINGAR, klickar på EXPERIENCES, redigerar erfarenheten och markerar erfarenheten som Aktiv.

Nu är din nya upplevelse tillgänglig för bokning online!

REDIGERA EN BEFINTLIG FÖRBETALD UPPLEVELSE

På fliken EXPERIENCES kan du se en lista över dina erfarenheter.

1. För att redigera eller uppdatera en upplevelse klickar du på pennikonen.

2. I EDIT EXPERIENCE redigerar och uppdaterar du informationen.

SÅ HÄR AKTIVERAR DU UPPLEVELSER I INSTÄLLNINGAR

1. Gå till INSTÄLLNINGAR och klicka på APPS.

2. Under EXPERIENCES ser du till att Visa upplevelser är markerat - det kommer att ha en gyllene färg. Om du hoppar över detta kommer upplevelsen inte att vara synlig för gästerna.

Vad händer om du bara väljer Visa upplevelser?

Gästerna kommer endast att få välja upplevelser.

Din sida kommer att se ut så här:

Vad händer om du väljer Visa upplevelser och Tillåt gästerna att hoppa över?

Gästerna kan boka vanliga bord eller välja upplevelser.

Sidan kommer att se ut så här:

Vill du ha mer?