Grunderna
Ställ in rum, bord och bordskombinationer

Så här skapar du en planritning för din restaurang med rum, bord, bordsplan och en layout av utrymmet.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I den här artikeln:

SKAPA EN PLANLÖSNING FÖR DIN RESTAURANG

1. Från DASHBOARD i ditt partnerkonto klickar du på menyikonen i det övre vänstra hörnet.

2. Välj TABELLER.

Därifrån ställer du in RUM, BORD, BORDKOMBINATIONER och en BORDPLAN.

SKAPA RUM

Skapa det eller de rum som din restaurang har. Till exempel: en bar, en lounge eller ett restaurangrum.

1. Under TABELLER klickar du på RUM och LÄGG TILL RUM.

2. Uppdatera följande:

• Rumsnamn

• Onlinebokning - Välj om rummet ska vara tillgängligt för onlinebokningar.

• Visa online - Denna funktion innebär att rummet kommer att vara synligt för gästerna när de bokar ett bord. Om du inte vill att gästerna ska kunna välja vilket rum de ska sitta i lämnar du det här alternativet omarkerat.

• Markera som AKTIV.

• Klicka på SAVE (spara). Upprepa det här steget för varje rum som du skapar.

Obs: Alla sparade rum visas som en lista. Du kan redigera dem genom att klicka på pennikonen.

LÄGGA TILL TABELLER

1. Klicka på TABLES (tabeller ), som ligger bredvid ROOMS (rum) i menyn.

2. Lägg till alla bord som du har i din restaurang genom att klicka på ADD TABLE.

3. Uppdatera följande:

• Vi rekommenderar att du namnger och numrerarborden i din restaurang. Detta gör bokningsöversikten lättare att hantera.

• Minsta och högsta antal gäster - Minsta och högsta antal personer som du kan ta emot vid det bordet.

• Rum - Ange i vilket rum bordet är placerat.

• Prioritet - Bestäm vilket bord som bokas först när en bokning görs online. Ordningen börjar från det högsta (bord som reserveras först) till det lägsta (bord som reserveras sist).

• Shape - Behövs för att skapa en layout av borden.

• Välj Gör aktiv.

• Book Only in Combination gör det möjligt att boka bordet endast i kombination med ett annat bord.

• Upprepa dessa steg för varje bord du lägger till.

SKAPA BORDSKOMBINATIONER

Det finns två olika typer av kombinationer - dynamisk kombination och vanlig kombination.

En dynamisk kombination innebär att alla bord kan användas i alla möjliga kombinationer.

Exempel: Exempel: Bord 1 (med 1-4 personer), bord 2 (med 1-3 personer) och bord 3 (med 2-4 personer).
Om dessa bord är skapade som en dynamisk kombination kan borden bokas antingen ett för ett eller i en kombination som:

• 1+2 - 1+2+3 - 1+3

• 2+1 - 2+3+1 - 2+3

• 3+1 - 3+2+1 - 3+2

Det finns totalt nio bordskombinationer som gör det möjligt att placera stora grupper.

En vanlig kombination innebär att borden är förutbestämda och endast kan användas i enlighet med den fastställda passagerargränsen.

1. Välj TABLE COMBINATION bredvid TABLES i menyn.

• Bord - Välj de bord som du vill kombinera.

• Minsta och högsta antal gäster - Uppdatera bordets kapacitet.

• Prioritet - Välj vilka bord som bokas först.

• Välj Aktiv och SPARA.

Din kombination är nu aktiv och bokningssystemet kommer att placera onlinebokningar enligt dina bord och bordskombinationer.

SKAPA EN BORDSPLAN (PLANLÖSNING)

1. Välj TABLE PLAN bredvid TABLE COMBINATION i menyn.

2. Under TABELLER ser du de bord som du har skapat och vilka rum de är tilldelade.

3. Välj vilket rums planlösning du skapar genom att klicka på knappen till höger om fliken enligt bilden nedan:

Ikonerna under TABLES anger borden och deras kapacitet.

4. Utforma din planlösning genom att dra och släppa varje ikon till önskad plats i det grå området nedan.

Så här anpassar du din bordsplan och utformar restaurangens layout.

• Dubbelklicka på bordet. En liten meny kommer att visas. Här kan du ändra bordets namn och storlek, rotera det eller ta bort det från planritningen.

• Spara ändringarna.

• När alla bord har lagts till kan du lägga till olika strukturer, former och inredning så att BORDPLANEN representerar den exakta layouten för din restaurang.

• I STRUKTUR hittar du ikoner för väggar, badrum, trappor, dörrar eller fönster.

• I SHAPES hittar du olika former som du kan inkludera i din layout.

• I DECOR väljer du ikoner för en växt, ett piano, en soffa, en lekplats eller en fåtölj.

Obs: Kom ihåg att skapa bordsplanen för varje rum i din restaurang.

När du är klar kan du se bordsplanen i DASHBOARD under TABLE PLAN.

Ändra vyn genom att klicka på ikonerna till vänster på skärmen.